Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

Inclusief Jobdesign en jobcarving


Inhoud

Bemiddelaars en jobcoaches zijn dagelijks bezig met de ondersteuning richting duurzame tewerkstelling van personen in kwestbare situaties. We weten allemaal dat het vandaag de dag niet gemakkelijk is om een passende match te maken tussen de vraag van de werkgever en het aanbod aan beschikbaar potentieel.

Met deze opleiding willen we alternatieven aanreiken die Werkplekarchitecten en sectorfondsen kunnen inzetten binnnen bedrijven en organisaties. Dit door te sleutelen aan een bestaande functie voor een bepaald werkzoekende, wat we jobcarving noemen. Of door het creëren van nieuwe functies op maat van onze beoogde doelgroep en die bedrijfseconomisch interessant zijn. Dit door middel van Inclusief Jobdesign.

Met deze opleiding willen we jobcoaches, arbeidsbemiddelaars, coaches inspireren en tools aanreiken om in hun praktijk ermee aan de slag te gaan. 

Programma

DAG 1


1. Kader:

- Krapte op de arbeidsmarkt

- Profiel van beoogde doelgroep

2. Jobcarving en Inclusief Jobdesign:

- Het verschil

- Meerwaarde

- Succesfactoren

- Linken met werkplekleren en jobcoaching

3. Methode van jobcarving

DAG 2

1. Methode van Inclusief Jobdesign

- Werkgeversbenadering

- Tools

- Adviesrapport en implementatieplan

- Jobcoaching op 3 niveaus

2. Casestudies en voorbeelden

Begeleiding

Eva Ernst, I-Diverso, heeft als leidinggevende gewerkt binnen de sociale economie en maatwerkbedrijven. Ze is de voorbije jaren betrokken geweest bij het ESF project AllInclusive@work rond inclusief jobdesign. Eva ondersteunt dagelijks bedrijven in het verder groeien naar een inclusieve onderneming.

Praktische info

Per organisatie kunnen maximum 3 deelnemers inschrijven.


Geïnteresseerd? Schrijf u nu in op de wachtlijst!

Momenteel is er geen cursus gepland, maar aarzel niet om u in te schrijven op de wachtlijst als uw interesse heeft in deze opleiding. Wanneer voldoende personen op de wachtlijst staan plant Sterpunt Inclusief Ondernemen een nieuwe sessie. Wij bezorgen u dan alle informatie. Uw inschrijving op de wachtlijst blijft één jaar geldig. Na deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of er nog interesse is.Terug naar overzicht