Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

Blended Leren toegepast op Nederlands op de werkvloer (Inschrijven - Gepland)


Inhoud

De samenleving gaat steeds meer radicaal digitaal. Biedt dit extra mogelijkheden binnen de context van taalcoachingstrajecten op de werkvloer? Binnen het ESF-project ‘Online taalcoaching en taalstimulering op de werkvloer: blended leren toegepast op Nederlands op de Werkvloer (NodW)’ werd een nieuwe methodiek ‘e-NodW’ ontwikkeld. Dit is een vernieuwde blended aanpak waarbij technologie functioneel wordt ingezet om het taalleerproces van de anderstalige werknemers op inhoudelijk vlak te verrijken en te intensifiëren en om alternatieve, meer flexibele organisatievormen van de trajecten zelf mogelijk te maken. We geven tijdens de workshop een inkijk in de projectresultaten en onderzoeken met de deelnemers de mogelijkheden van deze nieuwe trend voor derdenorganisaties die taalcoaching op de werkvloer aanbieden.

Programma

Volgende onderdelen komen aan bod:

-Welke ingrediënten zijn nodig om van een blended aanpak (op de werkvloer en daarbuiten) een succes te maken?

-Het bos door de bomen: wegwijs in digitale tools.
 
Je maakt kennis met de verschillende soorten digitale tools die je kunt inzetten voor je taalcoaching, elk met hun eigen mogelijkheden en beperkingen. Je krijgt de kans om een aantal tools aan het werk te zien en zelf te ervaren.

-Taaltaken via Facebook en WhatsApp? 
Op welke manier kun je tools als Facebook en WhatsApp inzetten binnen taalcoaching?

Je krijgt inkijk in bevindingen uit experimenten in de bouw- en horecasector. De praktische voorbeelden kunnen je inspireren voor je eigen projecten.

 -Virtuele taalcoaching in de praktijk
Hoe coach je cursisten van op afstand? Kunnen cursisten die werken op verschillende locaties samenwerken in een virtuele klas? Werkt virtuele taalcoaching ook voor laaggeschoolden? Hoe zet je een digitaal leerplatform in?

We illustreren met voorbeelden uit de experimenten e-Nodw.

-Reflectie en uitwisseling: welke kansen zie ik in deze aanpak voor mijn praktijk?

Begeleiding

Saar Deroo, docente Centrum voor Taal en Onderwijs, verbonden aan de KU Leuven.

Praktische info

Per organisatie kunnen maximum 3 deelnemers inschrijven. Sterpunt Inclusief Ondernemen voorziet een broodjeslunch over de middag.


Geïnteresseerd? Schrijf u nu in op de wachtlijst!

Momenteel is er geen cursus gepland, maar aarzel niet om u in te schrijven op de wachtlijst als uw interesse heeft in deze opleiding. Wanneer voldoende personen op de wachtlijst staan plant Sterpunt Inclusief Ondernemen een nieuwe sessie. Wij bezorgen u dan alle informatie. Uw inschrijving op de wachtlijst blijft één jaar geldig. Na deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of er nog interesse is.Terug naar overzicht