Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

Intervisies voor Werkplekadviseurs, leren van en met elkaar (Inschrijven op de wachtlijst)


Inhoud

In veel beroepen is het de gewoonste zaak van de wereld: intervisie. Af en toe met hulp van collega’s uit het werkveld kritisch kijken naar je eigen werk: wat zijn knelpunten, wat zijn lastige situaties, wat zijn vervelende momenten in je werk en hoe kun je ze oplossen?

Vaak laat de hectiek van alledag niet toe om tijd vrij te maken voor reflectie. Dan is het tijd voor intervisie: een krachtige en plezierige vorm van intercollegiale toetsing met als doel de professionaliteit te verbeteren. Tijdens de intervisie denk je samen met collega’s uit het werkveld op een gestructureerde manier na over persoons- en functiegebonden vraagstukken, knelpunten uit de eigen werksituatie en de manier om daar zo effectief mogelijk mee om te gaan. Je deelt onderling zienswijzen en leert van het bespreken van verschillende manieren van aanpak.

Tijdens de intervisies zal elke Werkplekadviseur een situatie uit de werkpraktijk nemen waarin hij/zij in meer of mindere mate tevreden/ontevreden was over het eigen gedrag en/of het gedrag van een van de andere partijen. De ervaringen met de in de praktijk gevoerde werkplekadviesgesprekken met werkgevers dienen als uitgangsmateriaal voor de intervisiebijeenkomsten. Er wordt hierbij niet toegewerkt naar ‘one size fits all’, maar naar meer variëteit aan ‘best practices’. De docent zal de methodieken aanleveren en de deelnemers faciliteren om op gestructureerde wijze tot oplossingen te komen.

Begeleiding

Ilse Balis is van opleiding licentiaat in arbeids- en organisatiepsychologie. Ze heeft meer dan 15 jaar ervaring in organisatieversterking en procesbegeleiding. Tot 2006 begeleidde ze verschillende organisaties binnen de non-profitsector, meer specifiek binnen de sector ontwikkelingssamenwerking. Sinds 2007 adviseert en begeleidt ze KMO’s bij de professionalisering van hun dagelijkse bedrijfsvoering met oog voor strategisch en duurzaam management. Haar expertise situeert zich voornamelijk op de participatieve methodieken die ze hanteert bij de procesbegeleiding van veranderings- en leerprocessen. Zoeken naar hefbomen voor verandering, verbinden van verschillende perspectieven en actoren om te komen tot integrale oplossingen voor complexe uitdagingen én resultaatsgericht werken, staat centraal in haar werk.

Praktische info

  • Per organisatie kunnen maximum 3 deelnemers inschrijven.


Geïnteresseerd? Schrijf u nu in op de wachtlijst!

Momenteel is er geen cursus gepland, maar aarzel niet om u in te schrijven op de wachtlijst als uw interesse heeft in deze opleiding. Wanneer voldoende personen op de wachtlijst staan plant Sterpunt Inclusief Ondernemen een nieuwe sessie. Wij bezorgen u dan alle informatie. Uw inschrijving op de wachtlijst blijft één jaar geldig. Na deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of er nog interesse is.Terug naar overzicht