Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

Inclusief en duurzaam? Referentiebewijs Inclusieve Ondernemer als opstap naar een duurzaamheidsverslag en cadeau 2017 voor jullie inclusieve klanten - ondernemingen!


Inhoud

De social profit heeft van nature een sociaal en inclusief karakter. Naast die intrinsieke sociale motivatie, dragen we ook vaak bij aan andere deelaspecten van duurzaamheid. Die duurzaamheidsinspanningen blijven vooralsnog vaak onbekend en onbemind … Via deze workshop wil Sterpunt Inclusief Ondernemen enerzijds jullie ondersteunen met het vernieuwde referentiebewijs inclusieve onderneming anno 2017 om een nieuwe campagne naar jullie klanten-ondernemingen op te zetten. Om deze klanten – ondernemingen extra te belonen voor hun samenwerking en inzet om kansen te geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Anderzijds zetten we jullie op weg om integraal de duurzame kaart te trekken. Een hot item momenteel. Het LDE-decreet bevat nu immers ook een verplichting om voor juli 2017 te rapporteren aan de hand van een duurzaamheidsverslag. En enkele beschutte en sociale werkplaatsen namen proactief alvast ook initiatief om hun steentje bij te dragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), die sinds 25 september 2015 de wereldwijde duurzaamheidsagenda bepalen. Zowel bedrijven, NGO’s, overheden als alle andere maatschappelijke actoren worden aangesproken om samen deze 17 doelstellingen te bereiken. En in het vernieuwde referentiebewijs anno 2017 werden de Sustainable Development Goals (SDG’s) geïntegreerd.

Programma
In een halve dag verwerven jullie inzicht in de 3 steunpunten van deze zeer praktijkgerichte training: maatschappelijk verantwoord ondernemen, het duurzaamheidsverslagmodel en hoe het referentiebewijs inclusieve ondernemer anno 2017 hierin een stap in de goede richting is. Het vernieuwde referentiebewijs inclusieve ondernemer anno 2017 aangepast aan de SDG’s wordt toegelicht en hoe dit te gebruiken bij jullie klanten – bedrijven. Diverse cases en voorbeelden, getuigenissen uit de praktijk, oefeningen op maat van uw organisatie komen zeker aan bod.

Voor wie?
Communicatiemedewerkers, HR, stafmedewerkers, milieu of preventiemedewerkers. Elke Werkplekarchitect die betrokken is of meer wil weten over de campagne inclusieve onderneming anno 2017. 

Extra troef
Na deze workshop beschikt u over voldoende voorkennis om aan te sluiten bij het lerend netwerk ‘Duurzaam Bezig? Pak ermee uit’, een gratis begeleidingstraject voor wie effectief aan de slag gaat met een duurzaamheidsverslag. Zie het aanbod voor maatwerkbedrijven (BW’s en SW’s) en LDE-initiatieven: http://in-c.cmail20.com/t/d-l-hlnhjl-ittyglhj-yh/.

Begeleiding

De voorbije jaren heeft Anouk Van de Meulebroecke (www.slidingdoors.be) ruim 150 organisaties geïnspireerd en begeleid in duurzaamheidscommunicatie. Dit resulteerde in 85 duurzaamheidsverslagen, waarvan 1 zelfs de Award Best Belgian Sustainability Report won en 4 een finaleplaats haalden. Ze ontwierp samen met Sterpunt en Werkplekarchitecten het vernieuwde referentiebewijs.

Praktische info

  • Per organisatie kunnen maximum 3 deelnemers inschrijven.


Geïnteresseerd? Schrijf u nu in op de wachtlijst!

Momenteel is er geen cursus gepland, maar aarzel niet om u in te schrijven op de wachtlijst als uw interesse heeft in deze opleiding. Wanneer voldoende personen op de wachtlijst staan plant Sterpunt Inclusief Ondernemen een nieuwe sessie. Wij bezorgen u dan alle informatie. Uw inschrijving op de wachtlijst blijft één jaar geldig. Na deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of er nog interesse is.Terug naar overzicht