Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

Storytelling en solliciteren (Inschrijven op de wachtlijst)


Inhoud

Dat storytelling heel krachtig kan zijn, bewijst het verhaal van J.K. Rowling, schrijfster van de Harry
Potter boeken. Een werkloze, alleenstaande moeder ging op café om zich op te warmen en is beginnen verhalen schrijven. Na eerst door meerdere uitgevers geweigerd te zijn, werd ze finaal een succesvolle schrijfster.

Ben je zelf op zoek naar hoe jij werkgevers kan overtuigen met jouw boodschap? Storytelling kan door iedereen toegepast worden. Benieuwd hoe je dit kan doen?

Ben je bovendien benieuwd wat storytelling voor jou in petto heeft en hoe jij storytelling kan inzetten bij de begeleiding van jouw (doelgroep)medewerkers?

Er wordt een workshop georganiseerd om verhalen te vangen, te vormen, te vertellen. Je oefent ter plekke zodat je inzicht krijgt om deze methode te gebruiken bij het ondersteunen in de zoektocht naar een passende job.

Er wordt ervaringsgericht gewerkt met de groep waarbij concrete kaders en toepassingen belangrijk zijn. Doorheen de vorming is het de bedoeling om zoveel mogelijk aspecten in de praktijk toe te passen. Door zelf de sterkte van je eigen verhaal aan te voelen, word je overtuigd om storytelling toe te passen in de begeleiding van jouw cliënteel.

Je hoeft niets voor te bereiden en niets ‘bij’ te hebben. Nieuwsgierig zijn en je verhaal willen delen met de anderen is genoeg

Begeleiding

Karolien Huylebroek: Is Master in Communicatiewetenschappen en Bedrijfseconomie, werkzaam aan de Arteveldehogeschool voor Pedagogie van het Jonge Kind en Bedrijfsmanagement. In beide opleidingen is ze voornamelijk actief met wat met ondernemerschap te maken heeft, zowel in projecten, lesopdrachten als in onderzoek. Ze heeft heel wat ervaring in het ondersteunen van (startende) ondernemers in de social profit sector.

Praktische info

  • Per organisatie kunnen maximum 3 deelnemers inschrijven.
  • Sterpunt Inclusief Ondernemen voorziet een broodjeslunch over de middag.


Geïnteresseerd? Schrijf u nu in op de wachtlijst!

Momenteel is er geen cursus gepland, maar aarzel niet om u in te schrijven op de wachtlijst als uw interesse heeft in deze opleiding. Wanneer voldoende personen op de wachtlijst staan plant Sterpunt Inclusief Ondernemen een nieuwe sessie. Wij bezorgen u dan alle informatie. Uw inschrijving op de wachtlijst blijft één jaar geldig. Na deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of er nog interesse is.Terug naar overzicht