Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

Hoe onderneem je samen met je collega's (Inschrijven op de wachtlijst)


Inhoud

Klanten anno 2016: Wie zijn ze en hoe is je dienstverlening erop afgestemd?

 
Elke dag kom je wel in aanraking met kleine of iets grotere (onverwachte) vragen: je klant wil meer service voor dezelfde prijs. Je doelgroep verbreedt: je bedient niet enkel meer werkzoekenden en werknemers, maar ook werkgevers. Hoe wordt je werking hierop afgestemd? De maatschappij legt andere klemtonen, hoe past je organisatie hierin?


Het is vanzelfsprekend dat je focus én die van je team steeds scherp wordt gehouden, maar hoe onderneem jij vandaag in deze vernieuwde contexten? Hoe neem jij je team hierin mee?

 
Wij gaan samen met jou op zoek hoe je verrassende inzichten kan krijgen, met welke handvaten je wel aan de slag kan. We leren je om nieuwe verbanden te leggen. Hoe kan je organisatie zich positioneren in deze nieuwe context van inclusief ondernemen en strategische werkgeversbenadering?

 
We werken zeer praktijkgericht zodat je de technieken onmiddellijk kan toepassen in je eigen werkcontext en die van je team.

 
Herken jij jezelf in deze zaken? Dan ben jij diegene die we verwachten!

 

Programma:
Vormingstraject van 4 dagen met 5 grote thema’s. Je krijgt de gelegenheid  om met specifieke methoden en instrumenten aan de slag te gaan, deze kan oefenen, zodat je klaar bent om ermee terug te keren naar je eigen werkcontext.
o Wie ben jij & hoe ziet jouw Business Model You eruit? We gaan op zoek naar jouw sterktes én verhaal om die gericht te kunnen inzetten.
o Innoveren & creëren! Hoe ziet het Value Proposition Canvas van jouw organisatie eruit? Wie zijn jouw belangrijkste klanten? Hoe kan je deze klanten bereiken mét welk aanbod? En hoe verkoop/vertel je dit?
o Strategisch beïnvloeden! Van gelijk hebben naar gelijk krijgen. Hoe kan je de goede ideeën die je hebt gerealiseerd krijgen zowel binnen als buiten je organisatie?
o Netwerken uitbouwen in mijn regio!  Hoe pakken we dit efficiënt aan? Hoe bouw ik strategische samenwerking uit? Hoe bouw ik een persoonlijk netwerk uit?
o Toegankelijk communiceren. Intussen weten we wie je bent, wat jij en je organisatie doet en kan doen, voor wie je werkt, hoe jouw netwerk eruitziet, maar hoe verwezenlijk je nu dit alles? We leren jou toegankelijk communiceren ahv een specifiek model.

 

Doelgroep:

Coördinatoren, teamleiders, consulenten, jobhunters en trajectbegeleiders

 

Begeleiding

 • Dominique Potier
 • Bachelor in het Sociaal werk en werkzaam aan de Arteveldehogeschool sociaal werk. Dominique heeft 20 jaar ervaring in de sector sociale economie en heeft een ruime ervaring in het coachen en begeleiden van groepen en teams, zowel binnen als buiten de opleiding.
 • Karolien Huylebroek
 • Master in Communicatiewetenschappen en Bedrijfseconomie, werkzaam aan de Arteveldehogeschool voor Pedagogie van het Jonge Kind en Bedrijfsmanagement. In beide opleidingen is Karolien voornamelijk actief met alles wat met ondernemerschap te maken heeft, zowel in projecten, lesopdrachten als in onderzoek. Karolien heeft heel wat ervaring in het ondersteunen van (startende) ondernemers in de social profit sector.

  Praktische info

  • Per organisatie kunnen maximum 3 deelnemers inschrijven.
  • Sterpunt Inclusief Ondernemen voorziet een broodjeslunch over de middag.


  Geïnteresseerd? Schrijf u nu in op de wachtlijst!

  Momenteel is er geen cursus gepland, maar aarzel niet om u in te schrijven op de wachtlijst als uw interesse heeft in deze opleiding. Wanneer voldoende personen op de wachtlijst staan plant Sterpunt Inclusief Ondernemen een nieuwe sessie. Wij bezorgen u dan alle informatie. Uw inschrijving op de wachtlijst blijft één jaar geldig. Na deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of er nog interesse is.  Terug naar overzicht