Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

Sociale media en solliciteren: do en donts (Inschrijven op de wachtlijst)

Zin en onzin van hoe je sociale media kan inzetten in je zoektocht naar werk

Inhoud

De digitalisering is een niet te stoppen trein. Er niet op springen staat gelijk met digitale analfabetisering. Dat geldt voor de werkzoekenden uit kansengroepen, maar evengoed voor de begeleiders en coaches zelf.

In de opleiding leren we begeleiders hoe sociale media zoals Facebook werken. Hoe beveilig je een profiel? Wat zijn do's en don'ts? Heel wat technische zaken komen aan bod maar de klemtoon ligt op de mogelijkheden die sociale media bieden in het zoeken naar geschikt werk. Je profiel 'sollicitatieklaar' maken, bedrijfspagina's volgen, sollicitatietips ontvangen,....

Deze opleiding wil begeleiders vertrouwd maken met sociale media zodat zij op hun beurt werkzoekenden uit de kansengroepen kunnen enthousiasmeren.

Deelnemers aan deze opleiding beschikken al over een profiel op LinkedIn, Twitter en Facebook (bij inschrijving ontvangt u hierover instructies).

Programma (1 dag)

De opleiding duurt een hele dag.

Begeleiding

Els Ghesquière, docent bij vzw Emino. Zij heeft al meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van werkzoekenden/werkenden bij vzw Emino.

Praktische info

  • Per organisatie kunnen maximum 3 deelnemers inschrijven.
  • Sterpunt Inclusief Ondernemen voorziet een broodjeslunch over de middag.
  • Deelnemers vragen we een laptop, tablet of smartphone mee te brengen voor de doe-namiddag.
  • Kennis over sociale media mag, maar is niet noodzakelijk. Ook doorwinterde gebruikers van sociale media komen aan hun trekken.


Geïnteresseerd? Schrijf u nu in op de wachtlijst!

Momenteel is er geen cursus gepland, maar aarzel niet om u in te schrijven op de wachtlijst als uw interesse heeft in deze opleiding. Wanneer voldoende personen op de wachtlijst staan plant Sterpunt Inclusief Ondernemen een nieuwe sessie. Wij bezorgen u dan alle informatie. Uw inschrijving op de wachtlijst blijft één jaar geldig. Na deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of er nog interesse is.Terug naar overzicht