Vormings-, Trainings- en Opleidingsaanbod van het Sterpunt Inclusief Ondernemen
Het VTO-aanbod is enkel toegankelijk voor leden.

Schrijf u in voor één van de geplande opleidingen door de opleidingspagina open te klikken en daar naast het toepasselijke tarief op 'Inschrijven' te klikken.
Heeft u interesse in één van onze opleidingen waar op dit moment geen sessies voor gepland staan? Schrijf u dan in op de wachtlijst! Wij contacteren u van zodra de opleiding opnieuw doorgaat.


Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw, Overwale 5 bus 5, 9000 GENT | tel. 09 220 84 31 |
vto@dewerkplekarchitecten.be | www.dewerkplekarchitecten.be | BE15 0682 1594 1730 | Foto: S. ter Burg

Netwerken (Inschrijven op de wachtlijst)


Inhoud

Netwerken, we doen het allemaal: als we iets niet weten of raad nodig hebben dan contacteren we iemand in onze kennissenkring die het zou kunnen weten en vice versa.

Vertaald naar je werkplekcontext zou dit bijvoorbeeld kunnen zijn dat je aan je collega (eventueel van een andere vestiging) vraagt of hij ervaring heeft in wat jij nodig hebt en vice versa.

Deze tweedaagse richt zich specifiek naar consulenten die naar bedrijven gaan, dus betekent netwerken hier specifiek: het leggen van contacten i.v.m. inclusief ondernemerschap met als doel opleidingen en stages te realiseren. Het gaat er om je netwerk uit te breiden en te onderhouden. Welke partners en stakeholders zou je graag in je netwerk hebben maar bots je nu nog op een muur? Hoe stap je op een ondernemer af op bijvoorbeeld een netwerkevent? Wat is je elevator pitch? Wat doe je na een geslaagd netwerkevent, receptie waar je heel wat kaartjes hebt uitgewisseld? Wat als je eerder timide bent en moeilijk contacten legt op een dergelijke bijeenkomst? Dit en nog veel meer komt in deze praktijkgerichte tweedaagse uitgebreid aan bod.

 Programma (2 dagen)

 1.  Wat is netwerken? Wat betekent dat voor jou? En in de praktijk op je werkplek?

 2.  Hoe netwerk je nu? (sociogram + vragenlijst). Wat is goed en hoe kan ik beter doen ? Wat ontbreekt en is nodig? Wat zou er nog mogen bijkomen. Formuleer doelstellingen.

 3.  Wat heb je nu concreet nodig in je huidige job?  Ontdek wat je al hebt en vind wat je nodig hebt ! Inclusief ondernemenwat is de WIN voor de ondernemer?

 4.  Wat heb je te bieden? Wie ken jij en wie kent jou?

 5.  Hoe leg een contact? Wat is er moeilijk aan?  Waarom? Je verhaal  (wat kun je aan zinvol vertellen over jezelf en jou organisatie in een lift  =  de elevator pitch ?). Tips en tricks om je te integreren in een aan gang zijnde gesprekssituatie. Een gesprek beginnen, aanhouden, positief afronden. Afspraken.

 6.  Het leggen van contacten tijdens een receptie, vergadering, bijeenkomst. Voorbereiding  (o.a.  nut van een businesskaartje). Wat te doen als je schuchter bent en  niet de eerste stap durft te zetten? Wat is je doelstelling? Wat kan je doen bij de start, tijdens en op het einde van een samenkomst?

 7.  Opvolging: Wat doe je onmiddellijk? Wat is belangrijk in de nabije toekomst ? Relaties onderhouden. Relaties:  een levenswerk dat steeds in beweging is.

Begeleiding

Norbert De Gussem van De Gussem Training & Consulting, een opleidingsbedrijf dat bekend is omwille van zijn op de praktijkgerichte interactieve aanpak.

Praktische info

  • Per organisatie kunnen maximum 3 deelnemers inschrijven.
  • Sterpunt Inclusief Ondernemen voorziet een broodjeslunch over de middag.
  • Deelnemers kunnen tot 2 maanden na de training gratis een beroep doen op de trainer via telefoon of mail voor cursus gerelateerde vragen.


Geïnteresseerd? Schrijf u nu in op de wachtlijst!

Momenteel is er geen cursus gepland, maar aarzel niet om u in te schrijven op de wachtlijst als uw interesse heeft in deze opleiding. Wanneer voldoende personen op de wachtlijst staan plant Sterpunt Inclusief Ondernemen een nieuwe sessie. Wij bezorgen u dan alle informatie. Uw inschrijving op de wachtlijst blijft één jaar geldig. Na deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of er nog interesse is.Terug naar overzicht